fbpx

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Горан Ђоровић рекао је данас да је задовољан жребом за Европско првенство и додао да његова екипа квалитет мора да покаже на терену.

Млада фудбалска репрезентација Србије играће на Европском првенству у Групи Б са Немачком, Аустријом и Данском.

“Можемо да будемо задовољни. Овде се налазе најбоље младе репрезентације у Европи, а свој квалитет морамо да покажемо на терену”, рекао је Ђоровић, преноси Фудбалски савез Србије.

“Познајемо Аустрију из наше квалификационе групе, о Немцима нема потребе да се прича, а упознаћемо се и са Данском”, рекао је Ђоровић.

“На овом нивоу све селекције имају амбиције и сви крећу, условно речено, од нуле. Ја верујем у нашу селекцију, важно је да сви играчи буду здрави и спремни а ми ћемо полако почети да радимо оно што нам је у плану до лета. Углавном, поновићу да можемо да будемо задовољни групом”,додао је селектор Србије.

Спортски директор ФСС Дарко Ковачевић рекао је да је оптимиста и да се нада првом месту у групи, али је истакао да неће бити лако.

“Нема лаких утакмица на Европском првенству, а све селекције са којима ћемо играти у групи имају квалитетне тимове. Мислим да ми имамо квалитетну репрезентацију, да имамо доброг селектора и ја се надам најбољем. Морамо позитивно да размишљамо, лично сам увек оптимиста и надам се да чемо бити први у групи”, рекао је Ковачевић.

“Наглашавам, сигурно да неће и не може бити лако, јер налазимо се у друштву најбољих младих репрезентација у Европи”, додао је Ковачевић.

У Групи А ће играти Италија, Белгија, Пољска и Шпанија, док су у Групу Ц смештене селекције Енглеске, Хрватске, Румуније и Француске.

Из три групе пласман у полуфинале обезбедиће првопласиране селекције, плус најбоља другопласирана, а те четири репрезентације обезбедиће и директан пласман на Олимпијске игре 2020. у Токију.

Европско првенство за играче до 21 године биће одржано од 16. до 30. јуна 2019. у Италији и Сан Марину.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »