fbpx

И да се квалификујемо на Еуро…

Португалија и Украјина као главни такмаци, па Литванија и Луксембург да попуне број и потруде се да можда некоме помрсе рачуне. Утисак је да је Србија солидно прошла на жребу за квалификације на Европско првенство 2020. године, мада је наравно могле и боље. Међутим, делегација ФСС се из Даблина враћа задовољна.
“Можемо да будемо задовољни. Група можда није толико атрактивна, али свакако је добра, јака и неизвесна. Португал као носилац групе и актуелни првак Европе, одосно Украјина и ми, селекције су које ће се борити за два места које воде на ЕУРО”, рекао је селектор Младен Крстајић за сајт ФСС.

Ништа посебно речитији није ни капитен Александар Коларов, али ни он не крије да је задовољан исходом у Даблину.
“Задовољни смо жребом. Португал је актуелни првак Европе, Украјина и ми жељни доброг резултата, а Литванија и Луксембург крећу из мало незгодније позиције. Борићемо се са Украјином и Португалом за прва два места, без намере да потценимо Луксембург и Литванију које такође имају свој квалитет. Морамо добро да се припремимо јер се квалификације одржавају практично у свега неколико месеци”.

Нешто мало више вере примећујемо у речима спортског директора Дарка Ковачевића.
“Имамо солидну групу, рекао бих уједначену када се ради о прве три селекције. Можда је Португал фаворит на папиру, али исто тако сматрам да можемо да победимо и Португал и Украјину. И да се квалификујемо на Европско првенство. Важно је да у сваки мећ уђемо максимално озбиљно, јер имамо квалитет да остваримо циљ”, јасан је Ковачевић.

Подсетимо, квалификације за Еуро 2020. играће се од марта до новембра 2019. Две најбоље селекције из сваке групе иду на Европско првенство. Ако Србија не буде у те две, имаће другу шансу у баражу, на програму у марту 2020, за почетак на гостовању код Норвешке, па у случају позитивног резултата и против бољег из дуела Шкотске и Финске.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »