fbpx

Последица добрих резултата у Лиги нација

И најтежи пут почиње ситним корацима. А где смо били пре само годину дана, сад можемо да певамо, иако и поред победа српске репрезентације има оних који ће критиковати. Тек, остаће записано да смо у 2018. ушли као 36. селекција на ФИФА ранг-листи, а завршавамо је на деоби 29. позиције са Ираном.

Тај уочљив напредак последица је добрих резултата, пре свега, у Лиги нација, где су Орлови победама над Црном  Гором (2:0, 2:1), Литванијом (1:0, 4:1), те нерешеним исходима са Румунијом (2:2, 0:0) не само обезбедили пласман у Б дивизију, шансу да пречицом изборе одлазак на Првенство Европе 2020, већ и скок на ФИФА ранг-листи.

У односу на претходни месец, селекција Младена Крстајића је прескочила Северну Ирску, Босну и Херцеговину, Републику Ирску, Парагвај и Венецуелу и тако ушла у ТОП 30, што није било још од 2013, за време селекторског мандата Синише Михајловића.

На врху, мање-више све исто као и прве, уз напомену да су Португалци надвисили Уругвај на шестом месту, па поредак првих десет изгледа овако:
1. Белгија
2. Француска
3. Бразил
4. Хрватска
5. Енглеска
6. Португал
7. Уругвај
8. Швајцарска
9. Шпанија
10. Данска

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »