fbpx

“Морамо да будемо стрпљиви, да градимо нападе као што смо сада против Италије. Из одбране да градимо лаке поене и контранападе и онда смо прилично опасни“, објашњава Владимир Лучић

Задовољство не јењава после нове утефтерене рецке после које се лакше живи и дише.

Србија може да буде задовољна издањем, енергијом, игром, егзекуцијом и коначним исходом. Када се све сабере, тријумф који је морао да се обезбеди и без којег би ситуација била драстично другачија…
“Важно је изузетно што смо добили ово. Видели сте и из претходних ситуација да су ти бодови који се преносе јако битни за другу фазу. Најбитније је да смо смо одиграли на начин на који јесмо – јако у одбрани, у нападу с много талента и креације. Одлична утакмица Богдана Богдановића, капитен Радуљица је одрадио много велики посао и свака част свима“, прича Василије Мицић.

Пут до победе био је поплочан изазовима. Први с којим се Србија суочила била је психолошка баријера у уводним секвенцама. Касније се клупко одмотало, а игра је дошла сама од себе…
“Не може да се добије утакмица у првих 20 минута, али имали смо све у својим рукама. Они су погодили доста шутева, играли су с ниском петорком. Успели смо на све да одговоримо и то је најважније“.

У четвртак рано ујутру екипа почиње са селидбом у Вухан, где стижу Шпанија и Порторико. 
“Ово се све заборавља. Најважније је да се крене добро одмах, од прве утакмице. Да будемо концентрисани и здрави, то нам је битно“.7

РАСПОРЕД УТАКМИЦА – ГРУПА Ј

Петак (16.30 у Вухану, 10.30 у Србији)
Србија – Порторико

Недеља (20.30 у Вухану, 14.30 у Србији)
Србија – Шпанија

Док је полазио према свлачионици питали смо плејмејкера Ефеса што је био љут на себе док се седео на клупи?
“Ма, безвезе, нешто своје“, кратко је добацио Мицић.

Владимир Лучић истиче да репецт из меча са Италијом мора да се примени и на наредне окршаје. 
“Морамо да будемо стрпљиви, да градимо нападе као што смо сада против Италије. Из одбране да градимо лаке поене и контранападе и онда смо прилично опасни“.

Цео тим, па и селектор Александар Ђорђевић похвалили су хладнокрвност капитена Мирослава Радуљице у преломној, трећој четвртини, када је сипао поене са слободних бацања и донео превагу. 
“Јесте, јесте. Одлична рола Радуљице на њихов изостанак центара, или њихову ниску петорку, како год. Оптеретили смо њих под кошем, где је Радуља убацио практично све са пенала. Ипак, мислим да је физички ритам целог тима који смо наметнули направио разлику, јер нису успели то да испрате“.

Србија је спремно дочекала све тактичке замисли Ромеа Сакетија и егзекуцију његових играча, због чега је победа била убедљива. 
“Добијамо их трећи пут у размаку од двадесет дана, то уопште није лако“, закључује Лучић.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »