fbpx

Капитен серијом кошева са бацања преломио утакмицу

Дуго је Србија ломила Италију, жилави Азури су се држали у игри, тражили начин да преокрену резултат, али нису имали снаге за то. Штавише, пулени Александра Ђорђевића су на крају рутински добили утакмицу, разлика је отишла и на 20 поена у финишу.

Међутим, када је било густо, када су Италијани у трећем кварталу дошли на само „минус два“, све је у своје руке преузео капитен Мирослав Радуљица, који је серијом погодака са пенала унео мир у екипу, одбио налет ривала и увео Србију у мирну луку.
„Била нам је потребна мирноћа у тим моментима. Били смо прилично нервозни од почетка, видело се то. Иако смо водили 10 разлике, никако нисмо успевали да их сломимо. Имали смо неки безвезни осећај, не као да губимо, већ као да је егал, што се испоставило тачним када су нам пришли на два поена заостатка. Срећа је што смо препознали моменат када морамо да будемо мирнији, да спустимо лопту доле, где они немају шта да траже против наше величине и знања“, истакао је Радуљица.

Када нису знали шта ће, Италијани су правили прекршаје.
„Они су правили фаулове, а ми смо погађали. Ја сам имао ту срећу да сам ушао у игру, да су мене фаулирали, а моје је било само да убацим. То се и десило, па смо привели утакмицу крају. Требала нам је оваква утакмица, мало јача, са мало више тактике са противничке стране. Мислим да ће нам користити за даље такмичење“.

Циао, рагаззи! Бијемо убедљиво, један је Богдан Богдановић

У финишу меча, када је постало јасно да ће Србија добити утакмицу, закувало се на терену. Два прегруба фаула Италијана подигла су тензију на терену.
„Направили су неколико фаулова безвезе, али они то раде цео живот. Били су немоћни, имају право то да раде, а да судије раде свој посао, а ми да будемо мирни, да убацујемо бацања и да побеђујемо и радујемо се. Ко губи, може да се љути. И да бије“.

Највећа опасност је била жестока реакција Јокића код прекршаја Хакета, због којег му је висило над главом и искључење са утакмице.
„Морамо да средимо неке ствари, као та реакција Јокића, која по мени уопште није била претерана, али не сме да се то дешава у оваквом систему такмичења, јер могу да те удаље са терена, а много значиш екипи. Мораш да будеш паметнији. И бићемо изнад тога. Има још грешака, које морамо да сведемо на минимум, видимо да имамо још доста простора за напредак“, оценио је капитен Мирослав Радуљица.

Србија иде у други круг са три победе из три меча. Србија вози по реду вожње на Мундобаскету.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »