fbpx

“Не треба тражити перфектне утакмице. Биће све теже и теже. Само треба да тражимо свој каменчић како би се изградила кућа“

Ако је било очекивано да Србија убаци преко 100 поена Анголи и Филипинима, није баш било очекивано да се Орлови приближе стотки и против Италијана. Било је притиска, незгодна је то утакмица била, али се завршила на прави начин. Србија иде даље са три победе.

Ђорђевић је после утакмице истакао неке играче, додао и неке ствари са којима није задовољан. Највише бројем изгубљених лопти.

Добити Италијане није мала ствар. Посебно не у овако важној утакмици где је постојало морање. Не желимо да размишљамо шта би било да смо изгубили…
“Ово је трећи пут да играмо с Италијом у месец дана и јако смо добро знали шта нас чека. Рекао сам недавно да је тешко добити некога са 3-0, чак и када си много бољи од ривала. Ми нисмо толико бољи од Италије. Они су јако квалитетан тим, погађали су велике шутеве у првом делу, били су мирни на слободним бацањима тада“, рекао је Ђорђевић и наставио:
“Ми смо се мало мучили да нађемо наш ритам, али ниједног тренутка нисмо одустајали. Владимир Лучић нам је дао велику енергију у одбрани, а Мирослав Радуљица мир у трећој деоници. Јако је дуго с нама, зна шта тражимо од њега и преузео је одговорност када је било потребно“.

Радуљица донео мир: Били смо много нервозни, али добро нам је дошла оваква победа

И поред тријумфа, Ђорђевић је имао шта да замери играчима.
“Нисам задовољан изгубљеним лоптама и реакцијама у одређеним ситуацијама. Морамо да одговоримо кошаркашки, не срцем. То морају да схвате сви играчи у тиму“.

Богдан Богдановић је одиграо још једну страшну ролу?
“Био је запаљен за утакмицу. Јако добар у одбрани, прихватио је ово као индивидуални изазов и јако сам срећан због тога. Нисам срећан количином минута које је одиграо, али он је јак момак, биће спреман за наредну рунду. Шутерски је био одличан, можда понеки избори нису били најбољи, али показао је зашто је ту где јесте и зашто је он Богдановић“.

Било је мало нервозе од српских играча, али Ђорђевић нема проблем с тим.
“Осетило се да је изузетна важност утакмице. Донело је мало и тензије и нервозе међу играчима, што је нормално. За ово смо се спремали. Ово су утакмице које не могу да се играју на начин као претходне две, свака лопта је битна, сваки скок, поен… Од почетка смо били јако концентрисани, одлучили да одбраном дођемо до победе. Без обзира на 52 поена у првом делу, екипа је била жељна игре у наставку. Морамо још боље у одбрани. Захтевао сам да се не реагује неспортски, већ само кошаркашки. Постојала је одређена разлика у доприносу неких играча у односу на ове искусније, али то је разумљиво. Сад долазе утакмице где је свака утакмица јако важна“.

Да ли је та тензија била добра, с обзиром да је дала позитиван резултат и реакцију?
“Лакши старт турнира нам није нешто помогао да уђемо у начин како треба да се одигра ова утакмица. Имали смо јако добре припреме и тешке утакмице против Литваније, Француске, Италије, Грчке… Оне су нам помогле да дођемо до наших аутоматизама“.

Утисак је да Србија није одиграла савршену утакмицу, али је опет разлика била велика.
“Не треба тражити перфектне утакмице. Биће све теже и теже. Само треба да тражимо свој каменчић како би се изградила кућа. Свака рола је важна, наши играчи полако долазе до тога. Није важно како играш индивидуално и да ли ће оцене да буду добре, већ само да даш допринос победи“.

С друге стране, екипа је изгледала врло фокусирано када се утакмица ломила.
“Изгледали смо добро, да. Играчи су добро одреаговали после Филипина на оба тренинга која смо одрадили. Лучић се полако диже, добио је већу минутажу и то ће му значити пошто га није било дуго“.

Експедиција Србије већ у четвртак од осам часова ујутру креће ка аеродрому у Гуангџоуу, одакле иде за Вухан. Биће мање сна, мање времена за опоравак и припрему…
“То нам је што нам је. Имамо још два дана до почетка следеће утакмице и само о томе размишљамо. Имаћемо два сата мање у односу на тимове из Гуангџоуа, али свесни смо тога. Имаћемо тренинг увече по доласку у Вухан, па ћемо да направимо анализу свега“.

Следећи противник Србије је Порторико?
“Порторико има карактер, изузетна екипа која долази из фантастичне земље, популарне ’убице великих’. Знамо шта нас чека, они су екипа с много поноса, физичке снаге, карактеристична за њихово поднебље. Играју кошарку с доста нападачког талента“, закључио је Ђорђевић.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »