fbpx

Много тежи пут од очекиваног

Мораће далеко тежим путем Србија до финала после пораза од Шпаније. Имао је тим Александра Ђорђевића готово отворен пут до места међу четири најбоља, али је ударац од Фурије поприлично закомпликовао трасу српском тиму.

Србија ће у четвртфиналу Светског првенства играти против Аргентине (уторак, 13.00). Гаучоси су прегазили Пољску у борби за прво место у групи (91:65), добили су свих пет утакмица на Мундобаскету и делује да чак и подижу форму како одмиче турнир. Неће то бити нимало лак посао за српску репрезентацију.

Много великих утакмица одиграле су наша и аргентинска селекција претходних скоро 20 година, тако да нема дилеме да ће и ово бити окршај за памћење.

А, ако се прође даље, финале пре финала би могло да се догоди у наредном кругу такмичења. Ако се не деси нека сензација, ривал Србији у полуфиналу била би репрезентација САД, која ће у четвртфиналу играти против пораженог из дуела Француска – Аустралија. Триколори и Гаучоси ће сутра међусобним дуелом решити ко ће бити победник групе и добити лакши пут ка завршници турнира. Поражени ће морати на Американце.

Дакле, Србија је баш скренула са правог пута киксом против Шпаније и загазила у опасне воде.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »