fbpx

Нови селектор, нови репрезентативци. Један долази из Шпаније.

Србија ће под командом Драгана Стојковића играти другачији фудбал. Селектор је то најавио, а промене у стилу игре пратиће и промене у играчком кадру.

Већ се причало о ”прецртанима”, односно играчима на које више Пикси не рачуна. Ту листу предводи Александар Коларов, говорило се да је са репрезентацијом завршио и Лука Миливојевић, а од раније у плановима нису Матић и Љајић. Нови селектор се још ломи око Николе Максимовића, а неко мора да буде додат на списак!

Шпанци откривају ко би то могао да буде. ”Глас Астурије”, локални портал који прати дешавања у Спортингу из Хихона, тврди да ће на првом списку Драгана Стојковића Пиксија бити места за Уроша Ђурђевића! Најбољи стрелац другог ранга шпанског фудбала добиће прилику да покаже импресивну форму у којој се налази.

Како преноси овај портал, Ђурђевић ће у национални тим стићи због најављеног подмлађивања, односно појављивања неких нових лица у репрезентацији.

Како се наводи, због три тешка меча које Србија има очекује се да буде позван већи број играча. Сигурни су Лука Јовић и Александар Митровић, а позиве би могли да добију Душан Влаховић, Ђорђе Деспотовић и Андрија Живковић, који је, истина, крилни нападач.

Ђурђевић је ове сезоне постигао 17 голова за Спортинг и најбољи је играч тима који ће до краја првенства покушати да се избори за повратак у Примеру. Његове сјајне партије нису прошле незапажено. Док је селектор Србије био Славољуб Муслин, Ђурђевић је већ био позиван у национални тим, али није уписао дебитантски наступ.

Својевремено је некадашњи играч Рада, Витесеа, Палерма, Партизана и Олимпијакоса забележио чак 30 мечева у репрезентацији за играче до 21 године, уз 16 постигнутих голова.

Репрезентација Србија ће крајем марта играти против Ирске (24. март), Португала (27. март) и Азербејџана (30. март). Списак играча на које рачуна селектор Стојковић ће објавити у петак.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »