fbpx

Александар Коларов, бивши капитен фудбалера Србије, објаснио је да је сам донео одлуку да пропусти меч Србије и Шкотске у баражу за Европско првенство и да је очекивао заштиту ФСС.

Објаснио је Коларов због чега је пропустио меч са Шкотима.

“Здравствено сам добро, са селектором имам супер однос, доћи ће у Милану и ићи ћемо на вечеру. Нисмо ништа причали. Велики сам навијач репрезентације. У новембру нисам очекивао да буде другачије, сам сам одлучио да не играм, писало се да је тренер мени забранио да играм јер сам био повређен. На своју руку сам радио неке ствари да бих могао да играм јер нисам био здрав, мислио сам да не могу да помогнем екипи. После три минута бих се ухватио за ногу и не би писали о мени”, рекао је Коларов гостујући у емисији “Вече са Иваном Ивановићем” на телевизији Нова С.

Објаснио је и да је незадовољан због понашања Фудбалског савеза Србије.

“Очекивао сам да Савез стане иза мене, да се не сумња у моју повреду, истина је да сам био повређен. Тад што су се јављали и причали, то је неко коментарисао из свог интереса, да се свали кривица на мене. Пре 10 година је неко други био крив када је промашио пенал, очекивао сам да на мени буде највећа кривица. То је отишло у неком другом смеру, ако сам ја био проблем више нисам.”

“У репрезентацији сам присутан скоро 15 година, и мислим да играчи, говорим ово не бежећи од кривице и не бежим од наше одговорности, су најмање криви за неке лоше резултате. Чињеница је да ми исто тако сносимо део кривице, али мораш и да нас ставиш у најбоље услове да бисмо били најбољи. Годинама од нас није извлачен максимум, има ту и кривице тренера, руководилаца… Али верујте, ми играчи се осећамо највише пораженим кад репрезентација изгуби, јер ми најбоље осећамо фудбал.”

Истакао је да је на свакој утакмици за “орлове” давао максимум.

“Са стране људи то другачије кометаришу, али ово је једина истина: то су све радни и поштени момци, и привржени дресу Србије. Годинама је то оспоравано и то ти аутоматски ствара притисак. Знам добро колико играчи буду тужни после пораза у репрезентацији. Мени је свака утакмица за Србију битна, чак и против Молдавије ми је битнија него нека у клубу. Надам се да ћемо са Пиксијем сад бити ок и да се нећемо зауставити само на пласману на Светско првенство. Фали нам тај корак више, континуитет, јер се из тог континуитета нешто изроди, као Хрвати, који имају носиоце игре у светски јаким клубовима. Ми сад немамо тај квалитет који су они имали у тим њховим генерацијама које су правиле резултате, али имамо јако талентоване играче.”

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »