fbpx

Искусни тренер мисли да ће “орлови” тешко отићи на СП у Катар

Фудбалска репрезентација Србије обрадовала нас је на старту квалификација за Светско првенство пошто је у прва три кола освојила седам бодова.

Победили смо Ирску (3:2) и Азербејџан (2:1), ремизирали смо с Португалом (2:2), па после дуго времена око државног тима влада лепа атмосфера. Нови селектор Драган Стојковић донео је оптимизам, чак помало и еуфорију због добрих издања “орлова”, а да ли се претерује у похвалама?

Искусни српски тренер Милорад Косановић говорио је за “Спутњик” о овој теми и истакао да му се чини да су медији “предували” читаву причу.

Да ли ужива у ономе што се репрезентацији тренутно дешава?

  • Па не могу да уживам у нечему што није реално, то је фикција, али разумем. Пре свега се односи на резултат. Мислим да се уз помоц́ вас медија, направила атмосфера да је ово нешто, више него изванредно. И јесте, нормално је да не изгубиш од Португала, победиш и Ирску и Азербејџан, само што то није довољно – рекао је искрено Косановић и рекао да ћемо без обзира на све бити други, а затим додао:

– Само први иде директно, онда иду два баража, а тамо можемо да сретнемо Русију, Хрватску, Шпанију, Немачку… Много земаља које су јако добре. Биц́е јако тешко да се избори пласман на Светско првенство.

Дуго познаје Драгана Стојковића и поручује да је лепо што му се у медијима даје подршка, међутим и даље има резерве због резултата.

  • Не гледамо реално више на ствари, на нашу лигу, на наше такмичење, те жеље да будемо у врху европског фудбала. Ми смо и даље у том времену када смо били у најбољих четири пет у Европи. Али, ми који се озбиљно бавимо фудбалом немамо право да стварамо атмосферу која не почива на реалним чињеницама.

Игру “орлова” је описао као окренуту ка контрама, истакао је да смо бодове освојили захваљујући Тадићу и Митровићу, док је игра била проблематична.

  • Ми нисмо добили на игру, и јасно је да не можемо иц́и на Светско првенство без игре. И на Мундијалу, и у играма против озбиљних репрезентација каква је Португал, не можемо без игре. Несрец́а јесте, што у последњих осам, девет, десет година, нисмо имали ниједног селектора који се бавио игром, него су сви правили тим. Па мењали тим, па почињали испочетка.

Дотакао се Косановић и новоизабраног селектора Драгана Стојковића.

– Пикси није имао времена да прави игру, али нец́е га ни имати. Мора се сваки тренутак, користити. Паметно је што имамо те пријатељске утакмице. Морате сваки дан радити на игри, сваки тренинг који имате. То не може да личи на фудбалски тренинг, он мора бити тренинг игре коју хоц́у и коју могу да играм са овим играчима. Не могу да правим игру из главе, правим игру према балансу. Шта може Сергеј, Тадиц́, Митровиц́. Ако играм с њима ја не могу да играм на контру, јер они немају контру. А да би они могли да се искажу без Радоњиц́а и Костиц́а, морамо лопту да донесемо на половину противника.

Косановић је рекао и да Пикси “није споран”, а да се атмосфера у репрезентацији прави само резултатом, док је и даље песимиста поводом одласка на Мундијал.

  • Драган, ако не направи игру не можемо проц́и. Ја и сада тврдим да ц́е бити јако јако тешко проц́и бараж. Играмо последњу утакмицу у Лисабону против Португала. Можемо ми, није ништа немогуц́е, морамо до тада да ‘нарастемо’, не можемо да чекамо блесак, Митровиц́а, Тадиц́а или не знам кога, морамо да имамо тим који стоји на терену. Да знамо како играмо у фази одбране, а како у нападу. Ко шта ради кад узмемо лопту, а не да чекамо неки потез. Лепо је то, имамо пар играча, али нама треба 20 играча који играју фудбал, морамо их увести у игру – закључио је Косановић.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »