fbpx

Верује у новог селектора

Предраг Мијатовић гостовао је у јутарњем програму ТВ Прва и том приликом говорио о репрезентацији Србије.

“Морамо рећи да су квалификације почеле на најбољи могући начин. Има ту ствари које треба да се побољшају, али је ово, генерално гледано, феноменално”, рекао је Пеђа Мијатовић.

Шта је то донео Пикси?

“Покушаћу да објасним, иако је доста комплексно. Свака промена, у овом случају селектора, утиче на играче из више разлога. Сваки играч жели да фасцинира новог селектора, свако жели да покаже да вреди. Друго, репрезентација Србије је на последњем Мундијалу била присутна, али игра није била онаква какву смо ми хтели. У овом случају, Драган Стојковић са којим се дружим и приватно, мислим да ће направити праву ствар. Треба бити и еуфоричан и уживати, али квалификације су тек почеле. Нема овде аутсајдера, сви имају проблема. Обазривост, али и максимална жеља, циљ је бити први у групи”, рекао је Мијатовић.

Мијатовић је истакао и да под “обазрив” сматра да треба контролисати српски менталитет.

“Првенствено мислим на претерану еуфорију, ми смо после првих неколико утакмица на Мундијалу и најмање у полуфиналу Мундијала. Није то ништа страшно, али треба то контролисати. Пикси то зна, толико година је играо, направио сјајну каријеру. Има сјајне момке, показали су то на старту. Ако правимо детаљну анализу, Пикси је свестан тога. Има ту ствари које треба поправити, прва полувремена против Ирске и Португала. Оно што је битно јесте резултат што је остварено”, рекао је Мијатовић.

“Велики сам оптимиста и радује ме што се догодило у прве три утакмице”, сматра Мијатовић.

На питање новинара како Пикси реагује на притиске јавности и да ли му је било потребно овако нешто, одговорио је без размишљања.

“Знајући Пиксија, мислим да њему требају такве ствари којих се неко други плаши. Неће ту бити проблема, он зна шта хоће и колико хоће и то је за њега најважније. Сви коментари неће утицати на њега.”

“Моја генерација је била састављена од великог фудбалског квалитета, а данас немамо играча који игра у великим европским клубовима, али има оних који желе да достигну висок ниво. Циљ је јасан, одлазак на Мундијал. Играчи попут Матића, Коларова морају бити свесни да је дошао крај. Нема ту никаквих проблема, свесни су они свега тога, све има почетак и крај”, рекао је Мијатовић који је истакао и да је он желео небројано пута да уђе поново у копачке, али је свестан да је то немогуће.

Честитао је и Александру Митровићу на срушеном рекорду.

“Искористио бих ову прилику да честитам Митровићу на сјајном почетку квалификација. Невероватно. И сам да је писао неки сценарио, мислим да не би био овакав оптимиста. Слажем се са вама, када нема минутажу у клубу, мотив му је да кроз репрезентацију докаже свом тренеру да треба да игра. Понекад је то фрустрирајуће, поготово кад су нападачи у питању. На бриљантан начин је решио ситуације, треба овако да настави и да не само буде најбољи стрелац у историји српског фудбала, већ да достигне ниво где ће тешко ко да га претекне”, рекао је Пеђа Мијатовић.

Стигао је и да прокоментарише ситуацију на врху Савеза, као и Немању Видића који је потенцијални кандидат за место председника.

“Са Немањом нисам разговарао, једноставно сам прочитао оно што је написао пре неколико месеци. Он је један сјајан дечко, имао сам прилике да разговарам са њим, био је капитен једног од највећих клубова. Не знам његове амбиције, али ради се о квалитетном човеку и неком ко можда и може са својим искуством да води Фудбалски савез Србије. Углавном, не знам ко су кандидати, да ли је он уопште кандидат”, рекао је Мијатовић.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »