fbpx

Једна опција се намеће као реаланији сценарио

Место председника Фудбалског савеза Србије је остало упражњено, пошто је Славиша Кокеза поднео неопозиву оставку на позицију првог човека нашег фудбала.

Одмах након тога су кренуле шпекулације око његовог наследника, док је Марко Пантелић преузео руковођење Савеза као његов заменик. Помињало се велики број имена као будући председници ФСС-а, међутим, реалност је другачија.

Извршни одбор ФСС је заседао прошле недеље и дошао је до две идеје, од којих се један намеће као много реалнија опција.

Прва варијанта јесу избори на свим нивоима, који у овом тренутку, нису пожељни. Мандат новог скупштинског сазива трајао би као и актуелни, до пролећа 2023. године. Практично, дуг изборни процес, уз конкретне радње, оставља простор за конституисање скупштинског сазива ФСС тек 2022. А, за годину дана фудбалска Србија поново би морала да бира… Зато је извесно да избора, највероватније, неће бити до 2023, преноси Спорт Клуб.

Друга и много реалнија опција, јесте да ће Марко Пантелић, који је формално преузео кормило Савеза, наставити да обавља ову функцију, с тим да ће се озваничити његова промоција у новог председника ФСС.

Овакав сценарио је предочен од извора блиских Савезу и нашој редакцији, тако да је врло могуће да ће Пантелић заиста водити Савез до 2023. године.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »