fbpx

Именовани и шефови у У19 и У17 селекцијама

Најављено у медијима – потврђено и званично на састанку Одбора за хитна питања Фудбалског савеза Србије којим је председавао Марко Пантелић. Млађе селекције Србије добиле су три нова селектора, а најважнија вест је свакако постављење Звонка Живковића за кормило У21 репрезентације.

На тој функцији 61-годишњи Живковић замениће Илију Столицу кога је претходни сазив ФСС најављивао као дугорочно решње уз обећања о “стварању система”. Систем очигледно није потрајао. Према информацијама Моззарт Спорта у стручном штабу Живковића биће и прослављени Џевад Прекази, бивши фудбалер Партизана, некада тренер млађих категорија у Синђелићу, ОФК Београду, па и у Хумској.

Селектор У19 селекције је постао Дејан Бранковић, који је и за време бивше фудбалске власти водио У16, па У17 екипу, али је прошле године смењен. Кадетска, односно У17 репрезентација, поверена је Радовану Кривокапићу, тренеру Војводине у сезони 2018/2019.

Од оних који су и до сада били ту, “преживели” су само селектор млађих омладинаца (У18) Саша Илић, те Александар Рогић, недавно постављен за селектора У20 екипе.

Без посла у Савезу остали су Мирко Буњевчевић, те Александар Линта, мада је овај други и био ту само на основу краткорочног уговора који му неће бити продужен. Линта међутим свакако има посао у Радничком из Крагујевца и следеће сезоне га вероватно очекује Суперлига.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »