fbpx

“Ово је мој клуб“, каже капитен амстердамског тима

Кад се из Премијер лиге вратио у Ередивизију било је и оних који су такав потез прокоментарисали као “с коња на магарца“. Три године касније свима је јасно да је Душан Тадић повукао потез каријере. У Амстердаму је освојио две титуле првака Холандије, играо полуфинале Лиге шампиона, а затим добио и најпрестижније индивидуално признање у тамошњем фудбалу: Златну копачку која је прославила и легенде какве су Марко ван Бастен, Руд Гулит, Роналд Куман, Денис Беркамп, па и још један српски интернационалац Матеја Кежман.

Сам Тадић нема никакве дилеме да је долазак у Амстердам био пун погодак. Чак ни понуда Барселоне да се прошлог лета пресели стадион Камо Ноу није га померила с места.

“Прилика (да пређе у Барселону) је била ту прошле године, али нисам отишао. Ово је мој клуб и урадићу све за њега. Одлука да дођем у Ајакс је најбоља у мом животу. Увек је био мој клуб из снова, због филозофије, величина које су играле овде, историје, навијача. Ајакс је најлепши од свих“, рекао је Тадић у великом интервјуу за холандски Телеграф, који у сарадњи са часописом Воетбал Интернатионал и дели Златну лопту.

ИЗБОР УРЕДНИКА

КРАЈ: Јавор и Рад испали из лиге, Калуђеровић трагичар

Звездин потпис на шампионско сведочанство: Петарда, рекорд, 114 голова (ВИДЕО)

Мотор који се не гаси: Саша Зђелар другу сезону рекордер Партизана

Овог пута и није било много дилеме после Тадићевих 14 голова и 18 асистенција у овој сезони. Свима је јасно да је Тадић централна фигура Копљаника, па и да се очекује да по завршетку играчке каријере добије неку руководећу или вероватније тренерску функцију. До тада, од српског капитена се очекује чак и да “врбује“ Ајаксове мете. Али он то не жели да уради када се прича о левом беку АЗ Алкмара Овену Вајндалу, првој летњој мети шампиона Холандије. Што не значи да га не жели у тиму. Али баш да га наговара…

“Мислим да то није неопходно. Ајакс је један од најбољих клубова Европе. Невероватно ми је да фудбалер нема то осећање да не жели да игра овде. Свако жели да игра за Ајакс“.

Свако жели, али није лако. Голман Андре Онана тако је суспендован због тога што је пао на допинг тесту. Уместо њега међу стативама је заблистао 38-годишњи Мартен Стекеленбург.

“Сви смо уз Онану. Жао ми је што му се то десило, али надам се да ће се ускоро вратити. Јак је он момак. Али имамо и сада невероватног голмана, најбољег у Холандији… Кад тренираш са њим схватиш колико је тешко дати му гол. Он је као Едвин ван дер Сар: Што је старији, то је бољи. Као врхунско вино“, завршио је Тадић.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »