fbpx

Сергеј Милинковић Савић ће бити једна од централних фигура предстојећег прелазног рока

Могла би ово да буде потпуно разочаравајућа сезона за Реал Мадрид и то ће се се обистинити ако Бланкоси у наредне четири рунде не успеју да превеслају конкуренцију и украду титулу првака Шпаније лидеру Атлетику или пођеднако загриженој Барселони. Прилике у Лиги шампиона, односно полуфинални двомеч са Челсијем показали су да Реал Мадрид нема довољно снаге да се носи ни са четвртопласираним тимом Премијер Лиге, те да су му долазећег лета неопходна озбиљна појачања.

(2,05) Херта (3,45) Фрајбург (3,60)

Како Краљевски клуб на Пола Погбу гледа као на тешко оствариву мисију, главна мета у везном реду требало би да буде Сергеј Милинковић-Савић. Српски Тенк, како га је својевремено прозвао италијански Цориерре делло Спорт, комбинујући голове и асистенције игра најефикаснију сезону откако је 2015. године из Генка стигао у Серију А. Први човек Лација Клаудио Лотито је до сада одбио све понуде које су стизале на клупску адресу и знајући колико воли новац увек је говорио да СМС-а неће пустити испод 100.000.000 евра. Будући да је блиндиран уговором до 2024. године, Лотито има велики преговарачки потенцијал.

Међутим, стотка је превелики залогај чак и за Реал Мадрид који ће према писању шпанског Дон Балона (преноси Цориерре), ићи до максималних 80.000.000 евра, исте суме коју је спреман да понуди Интер. Ако би у будућности дошло до сценарија у којем Лотито прихвата обе истоветне понуде, јасно је на коју страну би се запутио Сергеј којем је дечачки сан да једног дана заигра за великана из Мадрида.

Ближи се лето и нема сумње да ће момак који је постигао осам првенствених голова, а уз Руслана Малиновског из Аталанте и најбољи пакер Серије А са десет асистенција бити једна од централних тема предстојећег прелазног рока. Интересенти за српског репрезентативца се надају да Лацио неће изборити пласман у Лигу шампиона који би учврстио клупске финансије и дозволио Лотиту да још похлепније преговара. Тренутно нема панике на Олимпику јер су пред највреднијим фудбалером тима још три године уговора.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »