fbpx

Виола спремила четворогодишњи уговор за нападача

Фудбалски процват Душана Влаховића утицао је да талентовани српски нападач за само неколико недеља постане један од најинтересантнијих играча уочи летње фудбалске пијаце, а у жељи да оконча полемику по питању будућности 21-годишњег голгетера Фјорентина је кренула у мисију обнављања уговора са циљем да веже Србина на дужи период, али и осигура капитално обештећење у случају продаје.

Према сазнањима Газете, клуб из Фиренце спремио је за играча пониклог у Партизану нови уговор по којем би годишње инкасирао око 3.000.000 евра што би представљало више од четвороструког повећања плате имајући у виду да офанзивац зарађује 700.000 европских новчаница по сезони.

Комисо уздрмао страсти у Фиренци: Имате десет дана да купите Фјорентину за 335.000.000 евра, желимо да задржимо Влаховића

Исти извор тврди да ће интересенти за Влаховићев одлазак из Тоскане овог лета морати да издвоје најмање 80.000.000 евра, а да ће висина обештећења бити дефинисана клаузулом у новом уговору која би требало да буде између 80 и 100 милиона.

Параф на нови уговор који би требало да важи наредне четири године за члана Серије А одредио би минималну цену наопадача којем се вредност практично удвостручила у претходних неколико недеља. Подсетимо, Влаховић је ове сезоне постигао 21 погодак на 36 првенствених утакмица, а чак 12 је забележио у претходна два месеца. Изванредне игре утицале су да нападачу од зимус цена скочи са 40 на 80 милиона евра, а Роко Комисо, председник Фјорентине недавно је истакао да је један од примарних циљева руководства да задржи суперталентованог нападача.

“Влаховић ме је импресионирао од првог дана. Наша жеља је да га задржимо овде у Фјорентини. Много је новинара који су критковали Влаховића на почетку сезоне. Видео сам га када је стигао у Њујорк и одмах је оставио утисак на мене. Није било састанака у последњих неколико недеља. Завршавамо сезону и када буде дошло до решења даћу одговор о томе. Намеравам да га задржим у Фјорентини”, рекао је Комисо.

ИЗБОР УРЕДНИКА

УЖИВО: Рад и Јавор испод црте

Звездин потпис на шампионско сведочанство: Петарда, рекорд, 114 голова (ВИДЕО)

Мотор који се не гаси: Саша Зђелар другу сезону рекордер Партизана

Озваничењем новог уговора Влаховић би постао други фудбалер на листи најплаћенијих у Фјорентини, после Френка Риберија који годишње инкасира 4.000.000. евра. Подсетимо, интересовање за репрезентативца Србије претходних недеља показали су многи тимови међу којима Милан, Јувентус, Тотенхем и Ливерпул.

Центарфор тима из Фиренце тренутно има уговор до лета 2023. године, а у Виолу јестигао из Хумске уз обештећење од 1.950.000 евра.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »