fbpx

Играће Серију А

Изгледа да је Италија ипак обећана земља за некадашње Звездино дете Алексу Терзића.

Било је тешко младом дефанзивцу кад је стигао Апенине, скоро да није играо, али све је то био процес привикавања. Терзић је у дебитантској сезони одиграо само шест минута у дресу Фиорентине у Серији А али је то све ишло у рок службе и стицања новог искуства. Летос је одлучено да оде на позајмицу у редове друголигаша Емполија што се испоставило као пун погодак за све три стране.

Терзић је одиграо 21 утакмицу у првенству и две у купу за Емполи. А сигурно би и више да није било повреде скочног зглоба која ге је неколико недеља одвојила од терена. Углавном је био стартер и дао је велики допринос сјајној сезони Тосканаца који су протутњали кроз Серију Б. Емполи се експресно вратио у елитни ранг италијанског фудбала, Терзић је добио минутажу, а Фиорентина максимално искористила позајмицу за афирмацију и разигравање играча на којег рачуна у перспективи.

Шта даље за Терзића?

Позајмица је оконачана, па се он и млади Пољак Шимон Зурковски враћају у Фиорентину са којом имају уговоре. Није тајна да су у Фиренци пажљиво пратили Терзића на позајмици у локалном ривали и да су презадовољни оним што је пружио. Али исто тако није тајна да га чека жестока конкуренција на позицији левог бека. Практично непобедива. Кристијано Бираги је један од најстандарднијих играча Виоле и репрезентативац Италије. Тешко ће га Терзић изуграти са те позиције…

Корак ближе Звезди: Крстичић отишао из Атине и затражио трансфер из АЕК-а

Алтернативе за Бирагија током сезоне су били Антонио Барека који се после позајмице враћа у Монако и Мексиканац Макси Оливеира којем истиче уговор на крају сезоне. Фиорентина је заинтересована да из Сампдорије доведе левог бека Томаза Ауђела што значи да би Терзић био тек трећи избор.

Зато је Емполи већ изразио жељу да опет позајми младог Србина на годину дана, а наводно ни у Фиренци немају ништа против. Цела прича би опет могла да донесе корак напред за све три стране. Терзић би добио праву прилику у Серији А, Емполи не би морао да троши новац на куповину левог бека, а Фиорентина би следећег лета имала још квалитетнијег и искуснијег играча.

Коначна одлука ће бити донета у наредним недељама а није искључено и да Виола пружи шансу Терзићу као алтернативи за Бирагија ако не купи Ауђела или неког другог левог бека. Ипак, за сада као најреалнија опција делује још годину дана на позајмици у Емполију. Овога пута у Серији А.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »