fbpx

„Заслужили су да се нађу на списку“, каже селектор Србије

Комбиновани тим Србије, без великог броја стандардних првотимаца, постао је још „истумбанији“ након првобитног списка.

Отпали су голгетер Митровић, Лазовић, Влаховић и Живковић, позвани су Макарић и Јовић, али све те промене ни најмање не кваре добро расположење селектора Драгана Стојковића.

Напротив, стратег Орлова каже да једва чека да види на делу младе наде, као што су Терзић, Јовељић, Честић, Јовић, које је позвао под заставу за утакмице са Јамајком (7. јун) и Јапаном (11. јун).

„Желим да изразим велико задовољство што ћу моћи да радим са њима и да видим на делу те играче. Имају велики потенцијал, пратимо их, гледао сам их неколико пута и заслужили су да се нађу на списку. Поготово на ове две утакмице које нису такмичарске, па ће моћи без стреса да покажу оно што мислимо да имају у ногама. Јовељић, Честић, Терзић, Јовић… Једва чекам да их видим на делу, они представљају озбиљан потенцијал у будућности. Веома сам задовољан што их имам и екипа која буде ишла у Јапан имаће у просеку 24 године, што је јако млад састав, али који ће и те како знати да игра фудбал“, рекао је Стојковић.

Селектор је истакао да ће две утакмице у Јапану бити прилика тим момцима и да се наметну за септембарско окупљање када ће се наставити квалификације за Светско првенство.

„Апсолутно да, имаће ту прилику, али то је на њима. То ћемо видети када буду одиграли две утакмице и када направимо резиме. Сви који буду путовали ће добити шансу, колико минута то не знам, али ће бити у тиму. На њима је да ме увере да имају таленат за сениорски тим“.

Стојковић је признао да ће Јамајку и Јапан тек да упозна наредних дана.

„Искрено, не познајем их уопште. Али, добићу довољно информација, погледаћемо и неки снимнак, да бисмо имали јаснију слику с ким ћемо играти. Мени то, ипак, не значи ништа, јер од првог дана говорим да ће нам фокус бити на нашој игри, шта ми желимо да покажемо на терену. Име противника ми није важно, већ само Србија. Да ли ћемо играти офанзивно? То немојте ни да питате, то се подразумева, то мора да буде тако“.

Макарић и Немања Јовић у репрезентацији Србије! Отпали Митровић, Влаховић, Живковић и Лазовић

Стратег А репрезентације Србије је рекао да нема намеру да тражи од Звонка Живковића, селектора младе селекције, да копира формацију и стил игре сениорског састава.

„Не, нећу утицати на млади тим, они ће играти онако како они мисле. Не треба нам никаква копија, не знам ни шта то значи. Ако би требало да играју као ми, дајте онда да водим и младу репрезентацију. Не, треба пустити људе да раде свој посао и играју у систему невезаном за А тим“.

Сматра Стојковић да бурни претходни дани у Фудбалском савезу Србије неће имати никакав утицај на игру репрезентације, нити он сматра да су се догодиле неке крупне ствари.

„Ако мене питате, ту није било никаквих преврата. Максимално сам концентрисан и посвећен послу којим се бавим. Потпуно сам одговоран за спортска питања и све што се дешава око репрезентације. Нити желим, нити хоћу да се мешам у политику Савеза. На промоцији сам рекао да постоје два сектора у ФСС: политика Савеза и спортска страна. Е, за ову другу се много питам и питаћу се, а о другом не водим велику бригу. Видим да Сваез функционише, имамо подршку и то ми је јако битно. На остале ствари не желим да трошим време“.

Финале Лиге шампиона одиграно пре две вечери завршено је тријумфом Челсија, што је исход који је био ближи Стојковићевом укусу.

„Сва финала су различита, Челси је овог пута славио, што је мени и драго. Свидело ми се откако је Тухел преузео екипу, врло је интелигентан тренер и посвећен послу. Успео је у кратком периоду да направи екипу која дуго није изгубила утакмицу“.

За две недеље почиње Европско првенство, а српски селектор је признао да нису велике шансе да оде уживо да гледа неку утакмицу.

„Све зависи, јер је ова ситуација потпуно ненормална, са пцр тестовима, нема публике на трибинана… Живимо у таквом времену да ми се смучи да путујем. Могуће је да одем на неки меч, али нисам сигуран. А, наравно да ме ЕП интересује, поготово како ће Португалија играти“, истакао је Драган Стојковић, селектор Србије.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »